Audio Pilots - November Night's

AUDIO PILOTS

De rockband AUDIO PILOTS is in your face!
Op de debuut EP ''Wishing You Well'' manoeuvreert het viertal tussen donkere en warme powerrock met telkens een ijzersterke melodielijn die je niet meer loslaat. De band klinkt vaak net zo geraffineerd als ingetogen en dat geeft ze een eigenwijze sound. De oorsprong van deze huidige sound ontstond in 2008 al, toen nog in de band Suicide Chocolate Cake. Na veel live spelen, veel schrijven en zoeken naar het juiste geluid vond er in 2011 een bezettingswissel plaats. Toen alle puzzelstukjes op hun plaats vielen, werd er ook gekozen voor een nieuwe naam; AUDIO PILOTS.

Onder deze naam werd het repertoire in rap tempo uitgebouwd; enkele nummers van Suicide Chocolate Cake werden gerestyled en in een verbazingwekkend tempo werden er een tiental nieuwe nummers aan toegevoegd. Stuk voor stuk herkenbare AUDIO PILOTS songs, met een duidelijke invloed van bands als Foo Fighters, Kings X en het oude Muse. Het overbrengen van intense emoties is de rode draad voor de stijl van deze ervaren rockers.

Voor de EP “Wishing You Well” werden begin 2013 drie nummers geselecteerd welke samen een goed beeld geven van het huidige geluid; strak, stevig en toch toegankelijk. Met andere woorden; in your face!

AUDIO PILOTS
Harold van Gestel;  zang & gitaar
Will van der Linden;  gitaar & zang
Haico Brummans;   drums
Alex Tripiana;   basgitaar

Mehr unter http://www.audiopilots.nl/